Про внесення змін до Положення про надання адресних грошових допомог громадянам Новоград-Волинської міської територіальної громади

15.06.2022 137

Про внесення змін до Положення про надання адресних грошових допомог громадянам Новоград-Волинської міської територіальної громади

 

УКРАЇНА

НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКА МІСЬКА РАДА

  • ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

двадцять перша  сесія                                                               восьмого скликання

 

від 09.06.2022  № 534

 

Про внесення змін до Положення про надання адресних грошових допомог громадянам Новоград-Волинської міської територіальної громади

 

Керуючись статтею 25, частиною другою статті 64 Закону України ,,Про місцеве  самоврядування в Україні“, враховуючи лист відокремленого підрозділу громадської організації “Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО” у місті Новоград-Волинський від 31.01.2022, з метою підвищення рівня соціальної захищеності мешканців міської територіальної громади, міська  рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Внести зміни до Положення про надання адресних грошових допомог громадянам Новоград-Волинської міської територіальної громади, затвердженого рішенням міської ради від 25.11.2021  № 382 (далі – Положення), а саме:

 

1.1. В тексті Положення слова “разова допомога членам сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил” у всіх відмінках замінити словами “разова допомога членам сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, учасників бойових дій у зв’язку із військової агресією Російської Федерації” у всіх відмінках.

1.2. Абзац перший пункту 4.1 розділу 4 Положення “Адресна грошова допомога громадянам Новоград-Волинської міської територіальної громади, які зазнали різкого погіршення матеріального стану” викласти в новій редакції: “4.1. Адресна грошова допомога надається громадянам, які зазнали різкого погіршення матеріального стану (далі – адресна грошова допомога у зв’язку із погіршенням матеріального стану) надається громадянам, які зареєстровані і проживають на території Новоград-Волинської міської територіальної громади та зазнали різкого погіршення матеріального стану в зв’язку з примусовим відключенням від централізованого опалення, пожежею, стихійним лихом (ураган, підтоплення, інше), іншими форс-мажорними обставинами природного або техногенного характеру (аварія тощо), внаслідок яких заподіяно шкоди майну постраждалих чи їх здоров’ю; іншими непередбаченими надзвичайними обставинами. Адресна грошова допомога у зв’язку із погіршенням матеріального стану надається, якщо середній сукупний дохід на одного члена сім’ї в розрахунку на місяць протягом шести місяців, що передували місяцю звернення, менший встановленого законодавством прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб на підставі пакета документів, визначеного розділом 8 даного Положення.”

1.3. Пункт 4.3 розділу 4 Положення “4.3. Розмір адресної грошової допомоги у зв’язку із погіршенням матеріального стану не повинен перевищувати 2 прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, встановлених Законом України «Про Державний бюджет України» на дату звернення. У випадках примусового відключення від централізованого опалення, а також якщо збитки, завдані пожежею, згідно акта про пожежу складають не менше 150 тис. гривень, адресна грошова допомога у зв’язку із погіршенням матеріального стану надається без врахування середнього сукупного доходу на одного члена сім’ї в розмірі до 5 прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, встановлених Законом України “Про Державний бюджет України” на дату звернення, а у випадку примусового відключення від централізованого опалення – в розмірі до 5 000 гривень.”

1.4. Пункт 7.1 розділу 7 Положення “Разова допомога членам сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил” викласти в новій редакції: “7.1. Разова допомога членам сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, учасників бойових дій у зв’язку із військової агресією Російської Федерації надається членам сімей військовослужбовців, представників інших силових структур, які загинули під час участі або померли внаслідок участі в антитерористичній операції, операції об’єднаних сил на Сході України, бойових діях у зв’язку із військової агресією Російської Федерації, яким статус члена сім’ї загиблого (померлого) встановлено відповідно до статті 101 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.”

1.5. Пункт 7.2 розділу 7 Положення “Разова допомога членам сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил” викласти в новій редакції: “7.2. Разова допомога членам сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, учасників бойових дій у зв’язку із військової агресією Російської Федерації може надаватися не більше одного разу на рік в таких розмірах:

– 3 000 гривень на дружину (чоловіка) загиблого/загиблої (померлого/померлої) та по 1 000 гривень на кожну малолітню та неповнолітню дитину загиблого (померлого);

– 3 000 гривень на сім’ю батьків загиблого (померлого), якщо батьки загиблого (померлого) перебувають у шлюбі;

– 2 000 гривень кожному з батьків загиблого (померлого), які не перебувають у шлюбі;

– 2 000 гривень на повнолітню дитину загиблого (померлого), яка навчається у навчальному закладі на денній формі навчання.”.

1.6. Підпідпункт 8.2 підпункту 8 пункту 8.1 розділу 8 “Пакет документів, необхідний для розгляду питання щодо надання одноразової адресної грошової допомоги, крім допомоги на поховання, допомоги на поховання учасників АТО, ООС, бойових дій у зв’язку із військовою агресією Російської Федерації” викласти в новій редакції: “8.2) на відшкодування шкоди – документи (копії документів), які підтверджують факт примусового відключення від централізованого опалення, заподіяної шкоди внаслідок пожежі, стихійного лиха та інших форс-мажорних обставин природного або техногенного характеру та право власності на майно, що постраждало;”

1.7. Підпідпункт 8.4 підпункту 8 пункту 8.1 розділу 8 “Пакет документів, необхідний для розгляду питання щодо надання одноразової адресної грошової допомоги, крім допомоги на поховання, допомоги на поховання учасників АТО, ООС, бойових дій у зв’язку із військовою агресією Російської Федерації” викласти в новій редакції: “8.4) членам сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, бойових дій у зв’язку із військової агресією Російської Федерації – копія посвідчення члена сім’ї загиблого (померлого) учасника АТО, ООС, бойових дій у зв’язку із військової агресією Російської Федерації, копія довідки про причини загибелі (смерті) учасника АТО, ООС, у зв’язку із військової агресією Російської Федерації, копії документів, що підтверджують родинні зв’язки із загиблим (померлим)”.

 

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань бюджету територіальної громади, комунальної власності та економічного розвитку (Сухих А.Ю.) та заступника міського голови Гудзь І.Л.

 

 

Міський голова                                                                           Микола БОРОВЕЦЬ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Документи за типом
Регуляторна політикаДокументів: 99 Усі
Чат-бот Гаряча лінія