Про внесення змін до Програми фінансової підтримки співвласників багатоквартирних будинків на 2022-2024 роки

21.09.2023 78

Про внесення змін до Програми фінансової підтримки співвласників багатоквартирних будинків на 2022-2024 роки

ЗВЯГЕЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

 

тридцять дев’ята  сесія                                                      восьмого скликання

 

_________________                                                                            №  _____

 

Про внесення змін до Програми фінансової підтримки співвласників багатоквартирних будинків на 2022-2024 роки

 

Керуючись пунктом 22 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законами України «Про житлово-комунальні послуги», «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку», «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», рішенням міської ради від 22.12.2022 № 698 «Про перейменування Новоград-Волинської міської ради та її виконавчого комітету», розглянувши звернення голів правлінь ОСББ Звягельської міської територіальної громади та з метою підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Звягельської міської територіальної громади, покращення якості обслуговування багатоквартирного житлового фонду,  міська рада

 

ВИРІШИЛА:

  1. Внести зміни до Програми фінансової підтримки співвласників багатоквартирних будинків на 2022-2024 роки, затвердженої рішенням міської ради від 21.10.2021 № 343 (зі змінами від 20.10.2022  № 647, від 01.06.2023 № 873):

1.1.  В розділі  IV «Порядок виділення коштів»:

1) абзац перший  доповнити частиною 4 такого змісту:

«4. Проведення робіт з капітального ремонту/реконструкції конструктивних елементів:

4.1 фасадів та виступаючих елементів та/або горища;

4.2 димовентиляційних систем, витяжних шахт та/або димарів та інше;

4.3 заміна вікон та дверей в місцях загального користування;

4.4 внутрішньобудинкових мереж (мережі централізованого опалення, мережі водопостачання та водовідведення, електромережі);

4.5 та/або встановлення індивідуального теплового пункту».

1.2. В розділі V «Критерії конкурсного відбору»:

1) частину третю викласти в такій редакції:

«Рішення комісії щодо затвердження переліку будинків на проведення реконструкції, капітального ремонту покрівлі та ліфтів, в т.ч. заходів (зокрема ремонтних робіт) з усунення аварій в житловому фонді, а саме: реконструкція, капітальний ремонт покрівлі або капітальний ремонт ліфтів житлового фонду, робіт з капітального ремонту внутрішньоквартальних проїздів, прибудинкових територій чи проведення робіт з капітального ремонту/реконструкції конструктивних елементів у відповідному бюджетному році вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало більше ніж половина присутніх на засіданні, але не менше половини загального кількісного складу комісії. Рішення комісії оформлюється протоколом, який підписують усі присутні на засіданні члени комісії. Член комісії, який не згоден з її рішенням, підписує протокол з окремою думкою, яка є невід’ємною частиною цього протоколу».

1.3. Розділ VI «Визначення розмірів дольової участі у фінансуванні робіт доповнити абзацом восьмим, дев’ятим та десятим такого змісту:

«Фінансування робіт з капітального ремонту / реконструкції конструктивних елементів, проводиться на умовах:

– внесок співвласників складає не менше 5% від загальної кошторисної вартості проекту.

Решту коштів у фінансуванні робіт з капітальних ремонтів сплачується з бюджету міської територіальної громади відповідно до затверджених бюджетних асигнувань».

  1. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології та водних ресурсів (Рудницький Д.В.) та заступника міського голови Якубова В.О.

 

 

 

Міський голова                                                                       Микола БОРОВЕЦЬ

 

Документи за типом
Регуляторна політикаДокументів: 99 Усі
Чат-бот Гаряча лінія