Про створення осередку для викладання навчального предмета «Захист України»

16.10.2024 5

Про створення осередку для викладання  навчального предмета «Захист України»

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

РІШЕННЯ

____________                                                                                            № _____

Про створення осередку для викладання

навчального предмета «Захист України»

 

Керуючись  підпунктом 1 пункту «а» статті 32, статтею 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», законами України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності», «Про військовий обов’язок та військову службу», враховуючи Указ Президента України від 18.05.2019 року № 286/2019 «Про Стратегію національно-патріотичного виховання», наказ Міністерства освіти і науки України  від 22.05.2024 року № 731 «Про затвердження особливостей використання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам (за спеціальним фондом державного бюджету) для забезпечення викладання навчального предмета «Захист України», лист Міністерства освіти і науки України  від 12.07.2024 року №1/12484-24 «Про створення та функціонування осередків для викладання навчального предмета «Захист України», розпорядження Житомирської обласної військової адміністрації від 23.08.2024 року № 620 «Про розподіл залишку освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам (за спеціальним фондом державного бюджету) для забезпечення викладання навчального предмета «Захист України», рішення міської ради від 21.10.2021 року № 320 «Про затвердження Програми розвитку молодіжної політики та національно-патріотичного виховання дітей та  молоді  Звягельської міської територіальної громади на 2022-2026 роки», для підвищення рівня викладання навчального предмета «Захист України» та з метою формування у здобувачів освіти  національної та громадянської ідентичності, громадянської стійкості та оборонної свідомості, здатності виявляти свою національну та громадянську ідентичність у повсякденному житті і в умовах негативних зовнішніх впливів та готовності до захисту незалежності і територіальної цілісності України, конституційних засад державного ладу, національних інтересів та суспільно-державних (національних) цінностей України, виконавчий комітет міської ради,

 

ВИРІШИВ:

 

  1. Створити впродовж 2024-2025 навчального року осередок для викладання навчального предмета «Захист України» (далі – Осередок) на базі Ліцею № 1 імені Лесі Українки Звягельської міської ради.
  2. Управлінню освіти і науки міської ради забезпечити контроль та координацію заходів, пов’язаних з організацією освітнього процесу в Осередку.
  3. Керівникам закладів загальної середньої освіти забезпечити:
    • Передачу до Осередку годин педагогічного навантаження, передбачених для викладання навчального предмета «Захисту України» згідно з додатком.
    • Передачу до Осередку матеріально-технічної бази передбаченої для викладання навчального предмета «Захист України».
    • Організоване прибуття до Осередку учнів 10,11 класів згідно з розробленим графіком.
  4. Директору Пилиповицького ліцею Звягельської міської ради (Власенко О.М.) організувати підвезення шкільним автобусом учнів 10, 11 класів до Осередку.
  5. Директору Ліцею №1 імені Лесі Українки Звягельської міської ради (Рошка Ю.А.):
    • Забезпечити викладання навчального предмета «Захист України» для учнів 10, 11 класів Звягельської міської територіальної громади у створеному Осередку.
    • Внести зміни до штатного розпису щодо збільшення штатних одиниць педагогічних працівників, які здійснюють викладання навчального предмета «Захист України», та забезпечити заповнення вакантних посад.
    • Організувати одноразове гаряче харчування для учнів 10, 11 класів закладів загальної середньої освіти громади, в тому числі пільгових категорій, які будуть навчатися в Осередку, відповідно до Норм харчування та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 305.
    • Розробити концепцію функціонування Осередку.
    • Надати пропозиції щодо облаштування приміщень для проведення навчальних занять в Осередку.
  6. Контроль за виконанням цього рішення  покласти на  заступника  міського голови  Наталію БОРИС.

 

 

 

Міський голова                                                                   Микола БОРОВЕЦЬ

 

Документи за типом
Міська радаДокументів: 7092 Усі
Регуляторна політикаДокументів: 113 Усі
Чат-бот Гаряча лінія